Eigenwaarde Counselling Amsterdam

Voor een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Hulp bij angst, stress, verlies en onzekerheid.
06 41638814 info@eftamsterdam.nl

EFT en Kattenallergie

Een kat is niet gevaarlijk voor ons, maar hoe kan het dan dat sommige mensen lasthebben van kattenallergie en anders op katten reageren?
Allergie betekent trouwens ook“anders reageren”. Het immuunsysteem ziet „kat-stofjes‟ van de kat aan voor gevaar endoet daarvoor zijn werk. Zijn taak is om ons te beschermen tegen gevaren van buitenaf.

Ze zeggen dat het een ‘foutje’ is van ons immuunsysteem, dat door dat foutje onssysteem denkt dat er gevaar is en daardoor gaat reageren. Maar wie heeft hetimmuunsysteem laten weten dat kat-stofjes gevaarlijk zijn? Als je hiernaar gaat zoeken,naar wanneer en wat er toen gebeurde, kan je de emoties van toen met EFTneutraliseren.Als wij sterk (onbewust) emotioneel op een situatie reageren, kan het immuunsysteem„denken‟ dat er gevaar heerst en gaat vervolgens hier actie op ondernemen.

Niet hetlichaam vergist zich of doet het fout, nee ons denken, of meestal onze conclusievergist zich! Ons lichaam is onze dienaar en volgt onze „bevelen‟ op. Het lichaamluistert naar ons, en daarom is het ook zo belangrijk om altijd naar je lichaam teluisteren, om te weten wat er in onze mind aan de hand is. Je lichaam liegt namelijknooit!

EFT is één van de methodes die je voor eenkattenallergie kan gebruiken. Met EFT los je deze(onbewuste) emotionele blokkades, overtuigingen enangsten op. Daarna herprogrammeer je jezelf weerom de „kat-stofjes‟ als veilig te zien. Daarna is hetbelangrijk om je immuunsysteem te bedanken voorhet werk dat het heeft gedaan en je vraagt om inhet vervolg de „kat-stofjes‟ te accepteren.

Raar? Vreemd? Misschien wel, maar wat geeft dat als het werkt?